Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană

DSC_5725

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, locţiitor de Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Timişoarei şi Mitropolit al Banatului, astăzi, 1 octombrie, de la ora 9:00, a fost săvârşită la Catedrala Mitropolitană din Timişoara Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de un sobor de ierarhi, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului. Soborul ierarhilor a fost alcătuit din:

 ÎPS Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului

ÎPS Serafim, Arhiepiscopul Ortodox Român al Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord

ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului

ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului

ÎPS Ioan, Arhiepiscop onorific, Episcopul Covasnei şi Harghitei

PS Lukian, Episcopul ortodox sârb al Ungariei şi administrator al Vicariatului ortodox sârb din Timişoara

PS Lucian, Episcopul Caransebeşului

PS Sofronie, Episcopul Ortodox Român al Oradiei

PS Daniil, Episcop-locţiitor al Episcopiei Daciei Felix

PS Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei

La slujbă au luat parte clerici, monahi şi monahii de la parohiile şi mănăstirile din cuprinsul Mitropoliei Banatului, studenţi teologi, profesori de Teologie şi elevi seminarişti de la instituţiile de învăţământ teologic din cele trei eparhii ale mitropoliei, oficialităţi locale şi centrale, precum şi un număr impresionant de credincioşi din întreg Banatul şi nu numai.

De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai cultelor şi ale celorlalte confesiuni şi denominaţiuni creştine din Timişoara şi din alte oraşe importante ale ţării.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul “Epifania” al Protopopiatelor Timişoara I şi II, condus de prof. Nicolae Şincari.

DSC_5718 DSC_5719 DSC_5721 DSC_5725 DSC_5726 DSC_5729 DSC_5734 DSC_5745 DSC_5756 DSC_5765 DSC_5767 DSC_5769 DSC_5771

Comments are closed.