Sfinţirea bisericii Spitalului Judeţean din Timişoara

      În Duminica a doua după Rusalii numită şi a ”Sfinţilor Români” va avea loc la Timişoara sfinţirea bisericii cu hramul ”Sfinţii Doctori fără de arginţi” din incinta Spitalului Judeţean Timiş.

Slujba de târnosire a noului lăcaş de închinare şi Sfânta Liturghie vor fi oficiate de către Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, începând cu ora 9:30. La sfintele slujbe vor participa reprezentanţi din partea instituţiei medicale şi credincioşi care au contribuit la ridicarea sfântului lăcaş. Totodată, sunt aşteptaţi şi timişoreni de la mai multe parohii din oraşul de pe Bega.

Proiectul noului sfânt lăcaş este copia exactă a unei biserici vechi din lemn din satul Ribicioara de Sus, Hunedoara , demolată în 1990, cu dimensiunile reduse cu 25% . Materialele recuperate din acea biserică au fost folosite la începutul construirii mănăstirii din satul Crişan – Hunedoara. Construirea ei în Timişoara a adus satisfacţie şi foştilor locuitori ai satului Ribicioara , desfiinţat din anii 1960, care astăzi locuiesc majoritatea în Timişoara şi în satele din cuprinsul judeţului Timiş. Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, slujbele religioase la biserica din incinta Spitalului Judeţean sunt oficiate de către preotul misionar Cosmin Dan.

Comments are closed.