Preasfinţitul Paisie Lugojanul în mijlocul credincioşilor din Cărpiniş

      În Duminica Tuturor Sfinţilor, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent în parohia Cărpiniş, din protopopiatul Timişoara I.

Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială cu hramul „ Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”. În cadrul slujbei, Ierarhul a fost înconurat de un sobor de preoţi şi diaconi alcătuit din pr. Ioan Bude, protopopul Timişoarei, pr. Macedon Cotuţiu, precum şi alţi clerici de la mai multe parohii de pe raza protopopiatului Timişoara I. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral „ Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. dr. Ion Alexandru Ardereanu.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinţitul Paisie Lugojanul a subliniat importanţa cinstirii sfinţilor în Biserica Ortodoxă, întrucât aceştia reprezintă modele de vieţuire creştinească şi de mărturisire a dreptei credinţe pentru fiecre dintre noi.

În finalul slujbei, Preasfinţia sa a transmis credincioşilor din Cărpiniş, păstoriţi cu vrednicie de pr. Macedon Cotuţiu, binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Parohia Cărpiniş, din cadrul protopopiatului Timişoara I, cuprinde 600 familii cu 1.100 credincioşi. Biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir ” a fost contruită între anii 1994-2006, prin osteneala pr. paroh Macedon Cotuţiu, cu ajutorul preţios al ctitorului Dumitru Grosu, şi cu sprijinul credincioşilor din această zonă.

Comments are closed.