Sfințirea capelei mortuare din orașul Recaș

Sâmbătă, 11 noiembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului a efectuat o vizită pastorală  în cele două parohii ale  orașului Recaș , cu ocazia sfințirii capelei mortuare din localitate.

Chiriarhul a fost întâmpinat de P. On. Caius Andrașoni, protopopul Protopopiatului Timișoara II, de preoții Aurelian Milă și Bugariu Liviu, parohii celor două parohii recășene și Ciprian Ștefoni de la parohia Izvin.  La acest moment important  din viața pastorală a celor două parohii au participat, de asemenea, primarul orașului Recaș, alți reprezentanți ai autorităților locale și un număr mare de credincioși. Îndătinata slujbă de binecuvântare a capelei a fost însoțită de pomenirea  tuturor preoților și credincioșilor adormiți în Domnul și înmormântați în cimitirul orașului.

 În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfințitul  Părinte Mitropolit Ioan a subliniat  importanța deținerii unui spațiu adecvat pentru a-i plânge pe cei adormiți și pentru a putea oficia în condiții decente slujbele de înmormântare. Înaltpreasfinția Sa a mulțumit, totodată,  autorităților locale pentru acordarea fondurilor necesare edificării acestui așezământ. De asemenea, a subliniat că acest loc nu trebuie să fie un loc de tristețe și deznădejde, ci un loc de bucurie și nădejde, pentru că din el vom pleca spre odihna veșnică în sânurile lui Avraam. Construcția capelei funerare din orașul Recaș s-a realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Recaș.

Comments are closed.