Slujbă de pomenire pentru eroii Rezistenţei anticomuniste din Banat

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, sâmbătă, 16 iulie, la monumentul ridicat în amintirea eroilor rezistenţei anticomuniste din Banat,de la Pădurea Verde din Timişoara, a fost oficiată o slubă de pomenire.
Soborul de preoţi şi diaconi de la catedrala mitropolitană din Timişoara, în frunte cu pr. Ionel Popescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Timişoarei a săvârşit slujba parastasului pentru cei 32 de eroi ai luptei anticomuniste ucişi în acest loc, între anii 1949-1952. În finalul Slujbei, pr. Ionel Popescu a adresat tuturor celor prezenţi, din partea Întâistătătorului Banatului, un cuvânt de apreciere şi binecuvântare pentru gestul şi creştinesc de cinstire în fiecare an, la data de 16 iulie, a celor care „au plătit cu viaţa lor libertatea noastră”.
Monumentul de la Pădurea Verde, ridicat pe o colină şi reprezentat de o cruce, a fost sfinţit în anul 2000 de către Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Nicolae, în prezenţa dl Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei, a membrilor Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (A.F.D.P.R.)- filiala Timiş, precum şi a rudelor celor ce au pierit în timpul prigoanei comuniste.

Comments are closed.