Slujire arhiereacă în parohia Alioş, protopopiatul Timişoara II

În Duminica a V-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanu, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Alioş, de pe raza protopopiatului Timişoara II. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „ Adormirea Maicii Domnului”, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu pr. Mircea Szilagyi, protopop Timişoara II şi pr. Paroh Ionuţ Vântu.
La slujbă au participat numeroşi enoriaşi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi preoţi şi credincioşi de la parohiile învecinate. 
În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinţia Sa a hirotonit în treapta diaconiei pe teologul Ion Last, urmând ca în perioada următoare acesta să fie hirotonit preot pe seama parohiei Cireşu, din cadrul protopopiatului Lugoj.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „ Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei.După Dumnezeiasca Liturghie, soborul de slujitori a oficiat slujba parastasului pentru credincioşii adormiţi întru Domnul ai parohiei Alioş, iar apoi, grupul de copii de la şcoala din localitate, condus de prof. Letiţia Mişca a susţinut un recital de pricesne şi cântări religioase.
În final, Ierarhul a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea şi dragostea părintească a Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredinţându-i de toată purtarea de grijă a Întâistătătorului lor.
Parohia Alioş, din cadrul protopopiatului Timişoara II cuprinde 200 familii cu 640 credincioşi, iar parohul comunităţii este pr. Ionuţ Vântu.
Slujbele religioase sunt oficiateîn biserica cu hramul „ Adormirea Maicii Domnului”, ridicată între anii 1823-1826. De-alungul anilor au fost intreprinse o serie de lucrări de reparaţie şi restaurare la sfântul lăcaş, acesta fiind grav avariat în perioada celui de –al II-lea Război Mondial. În prezent se intreprind lucrări de restarurare a faţadei bisericii, totodată fiind prevăzută şi restaurarea turnului, întrucât structura de rezistenţă a acestuia a fost afectată o dată cu trecerea vremii.

Comments are closed.