Slujire arhierească la Catedrala mitropolitană în Duminica Sfintei Cruci

 Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a slujit în Duminica Sfintei Cruci la Catedrala mitropolitană “Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara. Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în prezenţa a numeroşi de credincioşi timişoreni.

Cu prilejul prăznuirii Sfintei Cruci în Duminica a III-a din Postul Mare, Sfânta Cruce a fost scoasă din Sfântul Altar şi pusă în mijlocul bisericii pentru închinare, fiind frumos împodobită cu flori, arătând prin aceasta că este cea care “a înflorit mântuirea noastră”. Răspunsurile liturgice au fost date de corul studenţilor teologi de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, condus de pr. Laurian Popa. În cadrul slujbei, Preasfinţia Sa a hirotonit în treapta diaconiei un licenţiat în Teologie, urmând ca acesta să fie hirotonit preot pe seama parohiei Teş, protopopiatul Lugoj. În finalul slujbei, ierarhul a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului.

În continuare, credincioşii prezenţi au vizionat un scurt reportaj despre viitorul aşezământ de bătrâni al Arhiepiscopiei Timişoarei construit în localitatea Checea. Lucrările de zidire a acestuia au început în primăvara anului 2012, iar în prezent se lucrează la nivelul acoperişului. De-a lungul perioadei de edificare, numeroşi oameni de bine, credincioşi din cuprinsul eparhiei, precum şi instituţii, în frunte cu Consiliul Judeţean Timiş, au sprijinit financiar acest proiect demarat de Arhiepiscopia Timişoarei şi parohia Checea în favoarea bătrânilor nevoiaşi. La finalizarea construcţiei, un număr aproximativ de 100 de vârstinici fără aparţinători sau cu o situaţie socială specială vor putea beneficia de serviciile aşezământului. Cei care doresc să contribuie la construcţia complexului social, se pot adresa Centrului eparhial din Timişoara, dar şi Oficiului Parohial din Checea, jud. Timiş.

Comments are closed.