Slujire arhierească la Mănăstirea Dobreşti

De sărbătoarea Sfântului Întâi Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent în mijlocul slujitorilor de la mănăstirea Dobreşti, din cuprinsul Mitropoliei Banatului, ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită în biserica monument istoric din localitate, ctitorită în anul 1852. Soborul slujitorilor a fost alcătuit din diaconi, clerici ai obştii monahale şi preoţi din parohiile învecinate în frunte cu ieromonahul Matei Buliga, stareţul mănăstirii. La Liturghie au participat alături de oficialităţile locale şi judeţene numerosi credincioşi din localitate şi din satele apropiate.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal “Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu.
La finalul slujbei Preasfinţia Sa a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi de asemenea din partea Înalt Presfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului gândurile de bine si purtarea Sa de grijă, şi a împărţit credincioşilor iconiţe cu Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos și au fost cântate colinde tradiţionale româneşti.

Comments are closed.