Slujire arhierească la Mănăstirea Partoș

În Duminica a XXII-a după Rusalii, a Bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, la mănăstirea Partoș a avut loc slujba de pomenire a Părintelui Stareț Varlaam Almăjanu, la un an de la înveșnicirea sa, cel care a reanimat viața liturgică și filantropică a mănăstirii și a comunității de aici.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, de arhimandritul Simeon Stana, starețul mănăstirii, de pr. Ing. Timotei Anișorac, consilier eparhial și de ceilalți ieromonahi și preoți invitați. Au participat mulți credincioși care l-au apreciat, l-au susținut și l-au iubit pe părintele Varlaam, cel căruia îi plăceau să-i spună „Padre”.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Mitropolit Ioan, care a evidențiat dragostea lui Dumnezeu pentru oameni și a explicat pericopa evanghelică din această duminică.

După Sfânta Liturghie a fost slujit Parastasul întru pomenirea Părintelui Varlaam Almăjanu. De asemenea, în cadrul evenimentelor dedicate memoriei neobositului monah plecat la Domnul, s-a desfășurat ceremonia de inaugurare a Centrului de zi, „Dar din Dar – ieromonah Varlaam Almăjanu”, a fost lansată cartea „Padre. Duhovnicul iubirii” și DVD-ul „Evocări, părintele Varlaam Almăjanu”.

În final a fost vizionat filmul „Mănăstirea Partoș”, realizat de TrinitasTv. 

Comments are closed.