Slujire arhierească şi festival coral în parohia Giarmata Vii, din protopopiatul Timişoara II

       În Duminica a 27 a după Rusalii Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent în mijlocul credincioşilor parohiei Giarmata Vii, din cadrul protopopiatului Timişoara II. Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, alcătuit din pr. Zaharia Pereş, consilier cultural la Centrul Eparhial, pr. Mircea Szilagyi, protopop Timişoara II, pr. paroh Vasile Suciu, precum şi preoţii de la parohiile învecinate.
În cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit în treapta diaconiei pe  tânărul teolog Cosmin Popovici, care urmează a fi hirotonit preot pe seama parohiei Ohaba Română, din cadrul protopopiatului Făget. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către părintele protopop Mircea Szilagyi, care a tâlcuit credincioşilor prezenţi înţelesurile duhovniceşti ale pericopei evanghelice de la Luca 13, 10- 17.

       După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în prezenţa oficialităţilor locale şi a unui număr mare de credincioşi, s-a desfăşurat cea de-a a X-a ediţie a festivalului coral – „Cu noi este Dumnezeu”, organizat de Consiliul Judeţean Timiş prin Centrul de Cultură şi Artă Timiş, în parteneriat cu Mitropolia Banatului, Primăria Ghiroda şi Parohia Giarmata Vii. Festivalul de colinde din acest an a întrunit coruri şi formaţii corale, laureate ale renumitului festival de folclor „Lada cu zestre”, din localităţile Giarmata Vii, Ghiroda, Recaş, Dudeştii Noi, Foeni, Giroc, Buziaş, dar şi din Serbia. Moderatorul evenimentului a fost prof. Ciprian Cipu, directorul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş.

         În final, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a înmănat participanţilor diplome de onoare şi a transmis tuturor credincioşilor prezenţi felicitările şi binecuvântarea Întâistătătorului Banatului, Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Nicolae.

Comments are closed.