Tinerii şi arhimandritul Teofil Părăian, „o prietenie programată pentru veşnicie”

parintele Teofil

Timp de trei zile, zeci de timişoreni au luat parte la seria de conferinţe desfăşurate în Aula Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara în cadrul manifestării intitulate „Vremea bucuriei”, dedicată Arhimandritului Teofil Părăian. În ultima zi a manifestării, invitatul serii de dialog duhovnicesc a fost Preasfiţitul Sofian Braşoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului.

Fost vieţuitor al Mănăstirii Sâmbăta de Sus şi un apropiat al Arhimandritului Teofil Părăian, Preasfinţitul Sofian Braşoveanul  a susţinut joi, 8 mai, conferinţa cu titlul „Cuvânt şi tăcere despre Dumnezeu” în prezenţa a unui numeros auditoriu, dornic să rememoreze clipele frumoase trăite alături de marele duhovnic, ce obişnuia să conferenţieze în această perioadă a anului la Timişoara. Învăţături patericale mai cu seamă, sfaturi duhovniceşti, numeroase referiri la cuvintele părintelui Teofil, recitări din poeziile maicii Teodosia (Zorica Laţcu) şi ale lui Nichifor Crainic, toate acestea au fost cuprinse în cadrul întâlnirii de suflet cu unul dintre apropiaţii celui numit îndeobşte „Părintele Bucuriei”.

În finalul întâlnirii, publicul a adresat mai multe întrebări Preasfinţitului Părinte Sofian, în legătură cu cele mai frumoase momente petrecute de-a lungul anilor alături de duhovnicul de la Sâmbăta de Sus, din vremea uceniciei. La conferinţa desfăşurată în Aula Magna a Universităţii de Mediciană şi Farmacie a luat parte Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, însoţit de consilieri de la Centrul eparhial. Manifestarea, organizată de Mitropolia Banatului împreună cu ASCOR Timişoara şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, a fost încununată astăzi cu săvârşirea la Catedrala mitropolitană a Sfintei Liturghii arhiereşti şi a unei slujbe de pomenire pentru Arhimandritul Teofil Părăian.

DSC_0021 DSC_0024 DSC_0026 DSC_0031 DSC_0035 DSC_0038 DSC_0044 DSC_0047 DSC_0052 DSC_0056 DSC_0057 DSC_0062

Comments are closed.