Un nou lăcaş de cult sfinţit în Arhiepiscopia Timişoarei

       Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent duminică, 21 octombrie, în mijlocul credincioşilor din parohia Peciu Nou, Protopopiatul Timişoara I. Cu această ocazie Preasfinţia Sa a săvârşit slujba de târnosire  a bisericii parohiale cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“. După slujbă, Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Duimnezeiasca Liturghie, în prezenţa unui număr mare de credincioşi şi a oficialităţilor locale şi judeţene. Din soborul slujitorilor au făcut parte consilieri de la Centrul eparhial din Timişoara, protopi ai eparhiei, dar şi numeroşi preoţi din satele timişene învecinate, atât din protopopiatul Timişoara I, cât şi din protopopiatul Deta.

 

           Bucuria sfinţirii bisericii din Peciu Nou a fost împărtăşită de numeroşi credincioşi bănăţeni, din localităţile de pe raza eparhiei, lăcaşul de cult fiind aproape neîncăpător pentru sutele de credincioşi veniţi încă de dimineaţă pentru a participa la slujbele oficiate de ierarhul bănăţean.

         Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, în cadrul Sfintei Liturghii Preasfinţitul Paisie Lugojanul l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe pr.paroh Tiberiu Benescu, în semn de apreciere şi preţuire faţă de râvna şi dragostea sa în slujirea Bisericii lui Hristos. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a arătat că această distincţie reprezintă recunoaşterea şi răsplătirea eforturilor şi a jertfelniciei  întregii comunităţi din Peciu Nou pentru ridicarea celui dintâi lăcaş ortodox din comună.

          În finalul slujbei, Ierarhul a transmis felicitările şi binecuvântarea Întâistătătorului Banatului pentru toţi credincioşii prezenţi la sărbătoarea sfinţirii bisericii, iar în special pr. Paroh Tiberiu şi enoriaşilor săi, pentru toatel realizările de până acum.

Comments are closed.