Examen pentru obţinerea Gradului I în preoţie şi colocviu de admitere la Gradul I, organizate la Timişoara

        Mitropolia Banatului în colaborare cu Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie a Universităţii de Vest din Timişoara, în calitate de Centru de perfecţionare aprobat de Sfântul Sinod, a organizat examenul de susţinere a lucrărilor speciale pentru obţinerea gradului profesional I în preoţie şi totodată, colocviul de admitere la gradul I în preoţie pentru preoţii din cele trei eparhii ale Mitropoliei.

Evenimentul s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Centrului eparhial din Timişoara, în prezenţa Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Comisia de examinare a fost alcătuită din profesori de la catedra de Teologie în frunte cu pr. conf. dr. Nicolae Morar, coordonatorul secţiei.

Gradul I în preoţie, conform metodologiei pentru obţinerea gradelor profesionale de către personalul clerical nr. 1199/ 2008 aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, presupune parcurgerea mai multor etape, susţinerea în public a lucrării fiind ultima etapă. La examenul de susţinere a gradului I în preoţie, precum şi la colocviul de admitere la gradul I organizate la Timişoara au participat în total 35 de preoţi din eparhiile bănăţene, respectiv Arhiepiscopia Timişoarei, Arhiepiscopia Aradului şi Episcopia Caransebeşului. Cei 20 de clerici admişi trebuie ca, până la sfârşitul lunii august 2013, să prezinte la Centrul Eparhial lucrarea pentru gradul I în preoţie.

Comments are closed.