Comunicat de presă

Joi,  18 oct 2012, la sediul de implementare a proiectului “Implicarea clerului şi a membrilor comunităţilor parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului şi Arhiepiscopiei Alba-Iuliei”, Proiect Cofinantat  din Fondul Social European prin  Programul Operaţional Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară: 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie: 6.2 „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii” a avut loc o nouă întâlnire a echipei de implementare cu reprezentanții tuturor partenerilor implicați în proiect: Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Arhiepiscopia Timișoarei, Episcopia Devei și Hunedoarei , Episcopia Caransebeșului.

Cei prezenți s-au bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a adresat un cuvânt de mulțumire pentru osteneala depusă și îndemn spre împlinire cu folos a activităților viitoare tuturor participanților.

Obiectivele întâlnirii țin de aspecte concrete de implementare a proiectului, discuțiile axându-se atât pe stadiul de implementare al activităților, până la momentul de față cât și pe activitățile viitoare, prevăzute a fi desfășurate până în 31 decembrie 2012, dată la care va fi finalizată implementarea proiectului.

            Analizându-se obiectiv activitățile de până acum, s-a concluzionat că obiectivele propuse sunt în cea mai mare parte atinse, urmând ca activitățile viitoare să fie îndreptate îndeosebi pe consilierea și reintegrarea socială a unor beneficiari, persoane vulnerabile, dar și pe dezvoltarea unor proiecte care să permită un răspuns mai bun la problemele sociale cu care se confruntă comunitățile din județele de implementare ale proiectului.

            Arhiepiscopia Timisoarei, respectiv C.I.S. Timișoara fost reprezentat de managerul județean pr. Ștefan Sisu și asistenta socială Claudia Bencec, care la rândul lor au prezentat situația implementarii proiectului pe Județul Timiș.

Comments are closed.