Vizită arhierească în parohia Birda, protopopiatul Deta

În Duminica a 7-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „ Naşterea Maicii Domnului” a parohiei Birda, din cadrul protopopiatului Deta. Ierarhul a fost întâmpinat la orele dimineţii de soborul de preoţi şi diaconi, condus de pr. Ioan Prisăcean, protopopul Detei şi pr. Ionel Maftei, parohul bisericii.
În cadrul Sfintei, Liturghii Preasfinţia sa a hirotonit în treapta preoţiei pe diaconul Ion Last, numit preot pe seama parohiei Cireşu, din cadrul protopopiatul Lugoj.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „ Theophoros”, al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu.
În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, a evidenţiat mesajul şi înţelesul pericopei evanghelice de la Sf. Ev. Matei, cap. 9, 27-35, citită toate bisericile în Duminica a 7-a după Rusalii. Astfel, Preasfinţia sa a arătat că minunile pe care le săvârşeşte Mântuitorul nostru Iisus Hristos istorisite de evanghelia duminicală, vindecarea demonizatului şi a celor doi orbi, s-au făcut mai înainte de toate spre folosul nostru şi spre întărirea credinţei că Iisus Hristos este Dumnezeu întrupat spre mântuirea şi izbăvirea lumii de tot răul.
În final, ierarhul a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi le.a oferit în dar iconiţe tipărite la tipografia eparhială.
Parohia Birda cuprinde 220 familii cu 790 credincioşi, păstoriţi de preotul paroh Ionel Maftei. Slujbele religioase sunt oficiate în biserica cu hramul „ Naşterea Maicii Domnului”, ridicată în anul 1911.

Comments are closed.