Vizită arhierească în parohia Freidorf

       Preasfinţitul Paisie Lugojanul a efectuat duminică, 9 septembrie, o vizită canonică în parohia Freidorf, din protopopiatul Timişoara I. Aici, Ierarhul a fost întâmpinat de soborul slujitorilor parohiei, în frunte cu pr. Mircea Lăutaş, parohul bisericii, precum şi de numeroşi credincioşi.

Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată în biserica parohială cu hramul „ Pogorârea Sfântului Duh”, iar răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral „ Theophoros”, al Arhiepiscopiei Timişoarei. În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinţitul Paisie a evidenţiat învăţăturile desprinse din pericopa duminicală a Evanghliei de la Ioan 3, 13-17, ce relatează convorbirea Mântuitorului Hristos cu Nicodim. În acest sens, Preasfinţia sa a arătat că „ tot acest dialog dintre Nicodim, învăţătorul Legii lui Israel şi Mântuitorul Hristos are ca două puncte esenţiale naşterea prin botez, din apă şi din Duh şi împărtăşirea cu Trupul şi sângele Domnului nostru Iisus Hristos, ca fiind cele care ne dau nouă viaţa veşnică”.

Parohia Freidorf, de pe raza protopopiatului Timişoara I, cuprinde 970 de familii cu 2790 de credincioşi şi are ca slujitori pe pr. Mircea Lăutaş, pr. Emanoil Pătrulescu, pr. Mircea Roşoiu şi pr. Ioan D. Ţârnea.

Biserica parohială cu hramul „ Pogorârea Sfântului ” a fost ridicată între anii 1975- 1980,  iar slujba de târnosire a acesteia a fost oficiată la 6 iulie 1980 de către Înalt Preasfinţitul Nicolae, Mitropolitul Banatului şi Preasfinţitul Timotei Lugojanul, episcop- vicar al eparhiei, în prezent Arhiepiscop al Aradului. Pictura sfântului lăcaş a fost realizată de prof. Ioan- Sulea Gorj, ajutat de pictorul Ioan Somesan.

Comments are closed.