Vizită arhierească la Parohia Bătești, Protopopiatul Făget

La ceas de seară, duminică în 3 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului a poposit la parohia Bătești. A fost întâmpinat cu bucurie de autoritățile locale, de un sobor de preoți în frunte cu parohul Valentin Murar și protopopul Dorin Covaci, precum și de numeroși credincioși îmbrăcați în straie de sărbătoare.


După ce a fost săvârșită slujba de Sfințire a apei și Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, Părintele Mitropolit a binecuvântat lucrările de restaurare a bisericii de lemn din localitate. Datată în secolele XVI – XVII, pictată în 1783, fiind una dintre cele mai reprezentative lăcașuri de lemn din Protopopiatul Făget, biserica de lemn din Bătești a suferit în anii ce au trecut lucrări capitale de restaurare.
Într-un emoționant cuvânt de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a amintit de cei care au trecut pragul acestei biserici, de crucile de lemn pironite pe biserică ce amintesc de eroii care nu s-au mai întors de pe front și i-a îndemnat pe credincioși să iubească și să îngrijească ambele lăcașuri de cult ale parohiei. Parohul Valentin Murar a fost încurajat să continue lucrările la noua casă parohială aflată într-un stadiu înaintat de construcție și să păstorească cu vrednicie credincioșii încredințați lui.

Comments are closed.