Binecuvântare arhierească la Filia Săceni

Duminică 3 octombrie 2021, cu lumânări în mână și bucurie în suflet, credincioșii și fiii satului Săceni din protopopiatul Făget, l-au întâmpinat pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan venit să binecuvinteze lucrările de înfrumusețare a bisericii satului.


A fost săvârșită Sfânta Liturghie, la care a participat parohul Nicolae Dorin Jurji, protopopul Făgetului Dorin Ioan Covaci și un sobor de preoți, precum și autoritățile locale și numeroși credincioși.
În frumosul cuvânt de învățătură, Părintele Mitropolit i-a îndemnat pe oameni să trăiască în pace, să aibă îngăduință și iertare unii față de ceilalți și să împlinească poruncile lui Dumnezeu. La finalul Sfintei Liturghii au fost binecuvântate lucrările săvârșite la exteriorul bisericii cu hramul Adormirea Maicii Domnului și înlocuirea învelitorii turnului. Modul exemplar în care se prezintă biserica arată credința celor 38 de credincioși ortodocși din Săceni și vrednicia preotului paroh.
La orele amiezii Înaltpreasfințitul Ioan, însoțit de autoritățile locale și oaspeți a vizitat biserica parohiei Traian Vuia și Muzeul Traian Vuia, fiind ghidați de prof. Alina Covaci.

Comments are closed.