Vizită la Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Timișoara

Pe data de 28 martie a.c., la Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Timișoara, elevii clasei a II-a D de la Școala Gimnazială Nr. 7 „Sfânta Maria” Timișoara au susținut un mic moment artistic dedicat beneficiarilor Centrului. Activitatea s-a derulat în cadrul manifestărilor dedicate Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

Copiii au venit însoțiți de prof. Liliana Daniela Buzatu, inspector de religie și doamna învățătoare Cosma Cristina. „Vizita de azi  face parte și din proiectul Cercul de lecturi religioase, organizat de Inspectoratul Școlar Județean în parteneriat cu Mitropolia Banatului. În vederea formării și dezvoltării competențelor de lectură și înțelege a textului, sub îndrumarea profesorului de religie, elevii au lecturat  textul din Biblia copiilor, în conformitate cu programa școlară în vigoare, iar apoi, pe baza imaginilor și icoanelor selectare au descris textele studiate și au fixat toate învățăturile descoperite, prin învățarea bazată pe text, imagine și vers, în vederea formării competențelor specifice disciplinei. În cadrul activităților de lectură, elevii au descoperit mesajul religios și  au pregătit un buchet de 26 evenimente din viața Mântuitorului,  cuprinse în Biblia versificată, astfel încât să ofere momente de bucurie și bunicilor de la Centrul de zi  „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Timișoara”, a precizat prof. Liliana Daniela Buzatu, inspector de religie în cadrul ISJ Timiș.

Manifestarea face parte din cadrul parteneriatului Școală – Biserică, dar și al activităților de sprijin lunar  oferit de Parohia Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Viile-Fabric Centrului de zi pentru persoane vârstnice „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”. Elevii au pregătit felicitări personalizate, sub coordonarea profesorului de religie și a doamnei învățătoare Cosma Cristina, pe care le-au dăruit cu drag vârstnicilor și s-au bucurat de sfaturile primite de la ei.

La final, Isabela Badet, directoarea  a zi a mulțumit pentru această activitate a elevilor și cadrelor didactice implicate, în special pentru zâmbetul adus în sufletelor beneficiarilor centrului de zi.

Misiunea Complexului de Servicii Sociale pentru Persoane Vârstnice „Sf. Arh. Mihail și Gavril” este de a asigura servicii sociale de calitate în vederea îmbunătățirii calității vieții persoanelor vârstnice din municipiul Timișoara.

Comments are closed.