Vizită pastorală în parohia Racoviţa, protopopiatul Lugoj

Sâmbătă 12 februarie, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, însoţit de Pr. Protopop Ioan Cerbu, a efectuat o vizită pastorală în parohia Racoviţa, de pe raza protopopiatului Lugoj.
Preasfinţia Sa a fost întâmpinat la orele dimineţii de Pr. Paroh Ioan Pociump şi de enoriaşii săi cu pâine şi sare, potrivit obiceiului îndătinat.
Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „ Naşterea Maicii Domnului”, la care au participat zeci de credincioşi în frunte cu reprezentanţi ai autorităţilor locale. În cadrul slujbei numeroşi credincioşi au primit împărtăşirea cu Sfântul Trup şi Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos, numărul copiilor prezenţi fiind de-a dreptul îmbucurător.
În final, Preasfinţia Sa a transmis părintelui paroh şi enoriaşilor săi binecuvântarea şi salutul Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului,
încredinţându-i de preţuirea şi purtarea de grijă a Întâistătătorului lor. Apoi, cei prezenţi au luat binecuvântare de la Preasfinţitul Părinte Paisie, pe care îl aşteptau cu bucurie şi dragoste de mult timp, mărturisind că prezenţa unui ierarh în mijlocul lor reprezintă un eveniment deosebit de important, o adevărată sărbătoare.

Leave a Reply