Vizita Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

Sâmbătă 11 septembrie a sosit la Aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru o vizită canonică de două zile în Episcopia Caransebeşului. Aici Întâistătătorul Bisericii noastre a fost întâmpinat de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Nicolae, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei al Aradului, Preasfinţiţii Episcopi Lucian al Caransebeşului, Sofronie al Oradiei, Siluan al Gyulei şi Paisie Lugojanul, clerici şi monahii de la Centrul eparhial şi din cuprinsul eparhiei. Preafericirea Sa şi-a exprimat bucuria revenirii pe plaiurile natale cu ocazia unei binecuvântate împliniri în oraşul Caransebeş.
A doua zi 12 septembrie Preafericirea Sa, în fruntea multor membri ai Sfântului Sinod, a târnosit noua catedrală episcopală din Caransebeş, apoi în cursul după-amiezii a primit titlul de „cetăţean de onoare” al oraşului.

Luni 13 septembrie Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vizitat biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Caransebeş, apoi municipiul Reşiţa unde a primit titlul de „cetăţean de onoare” al judeţului Caraş-Severin şi al oraşului şi pe acela de „Doctor honoris causa” al Universităţii „Eftimie Murgu” din localitate. După un popas în cimitirul ortodox din Lugoj, în cursul serii Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a reîntors la Bucureşti pe calea aerului, fiind condus la aeroport de ierarhi, clerici şi monahii.

Leave a Reply