Zi de sărbătoare pentru românii ortodocşi din Ungaria

Comunitatea românilor ortodocşi din Gyula, Ungaria, a îmbrăcat miercuri 21 decembrie straie de sărbătoare. Un sobor de trei arhierei, înconjuraţi de preoţi şi diaconi de la parohiile ortodoxe româneşti din Ungaria au săvârşit slujba de sfinţire şi binecuvântare a lucrărilor de renovare şi restaurare ce au fost intreprinse la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Gyula.

La invitaţia Chiriarhului, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria, au participat la eveniment Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei şi Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Slujba de sfinţire a lăcaşului de cult, precum şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de alesul sobor de slujitori, condus de Preasfinţitul Părinte Sofronie, în prezenţa a numeroşi credincioşi români şi maghiari.

În finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul a înmânat ostenitorilor şi tuturor celor care au contribuit la renovarea catedralei episcopale, diplome de onoare, în semn de mulţumire şi  preţuire pentru eforturile depuse.

Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la rândul său a înmânat daruri celor doi ierarhi co-liturghisitori, încredinţându-i de tot sprijinul şi ajutorul, mai ales pentru comunitatea românilor ortodocşi din Ungaria, pe care a păstorit-o şi Preasfinţia Sa vreme de 8 ani de zile, în perioada 1999-2007.


Comments are closed.