COMUNICAT DE PRESĂ

Fundaţia Filantropia Timişoara în parteneriat cu Asociaţia Institutul pentru Politici Sociale, în calitate de beneficiar al proiectului Centrele de Incluziune Socială – oportunitate pentru facilitarea participării pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile, anunţă campania „Fii voluntar european! Contributie, Implicare, Sanse egale”.

Campania se desfăşoară în judeţul Timiş şi urmăreşte informarea si distribuirea de  materiale informative cu privire la activitatea de voluntariat in lucrul cu grupurile vulnerabile. Proiectul Centrele de Incluziune Socială – oportunitate pentru facilitarea participării pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.2. „Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”. (www.politicisociale.ro). În cadrul acestui proiect, voluntarii vor intra în contact cu profesioniştii fundaţiei, pentru a oferi suport persoanelor care nu au un loc de muncă şi fac parte din categoriile: familii care au mai mult de doi copii; familii monoparentale; persoane cu dizabilităţi; tineri peste 18 ani care au părăsit sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului; victime ale traficului de persoane. “Fundaţia “Filantropia”, prin CIS Timişoara, anunţă în continuare disponibilitatea de a ajuta gratuit persoanele aparţinând grupurilor dezavantajate sus prezentate, ca acestea să-şi găsească un loc de muncă, prin oferirea de servicii de asistenţă socială, consiliere psihologică şi orientare profesională şi cursuri de formare profesională, oferite de o echipă de profesionişti”.

Persoane de contact

Alin Savu – Asociaţia Institutul pentru Politici Sociale Bucuresti, Claudia Bencec – Fundația Filantropia la tel 0726154424 sau e-mail cistimisoara@gmail.com

Web: www.cisromania.ro ; www.facebook.com/centrelecis ; www.fft.ro

Comments are closed.