Activităţi educative în parohia Timişoara-Viile Fabric

 Timisoara- Viile Fabric (4)În cadrul concursului naţional de proiecte duhovniceşti al Patriarhiei Române, intitulat „Sfânta Euharistie – lumina vieţii creştine“, copiii din grupul de cateheză al parohiei Timişoara-Viile Fabric au desfăşurat mai multe activităţi educative, sub genericul „Cu frica lui Dumnezeu cu credinţă şi cu dragoste să vă apropiaţi” .

 Începând cu luna februarie a acestui an copiii din cadrul parohiei Timişoara-Viile Fabric, care participă în fiecare săptămână la proiectul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor”, au fost antrenaţi în mai multe activităţi educative, care au avut ca temă Taina Spovedaniei şi Taina Împărtăşaniei. „Principalul obiectiv al acestor activităţi a fost însuşirea învăţăturilor teoretice, aplicate practic în viaţa copiilor şi în viaţa credincioşilor, subliniindu-se importanţa acestor Sfinte Taine pentru viaţa noastră. Astfel, începând cu luna februarie, au fost susţinute două cateheze cu tema Sfânta Taină a Spovedaniei şi Sfânta Taină a Împărtăşaniei, în care s-a prezentat învăţătura creştină despre aceaste taine. Plecându-se de la experienţa proprie a copiilor s-au cuprins în scris o parte din mărturiile lor. În urma celor două catezeze şi a mărturiilor consemnate de copii s-a elaborat un pliant despre cele două taine”, a precizat Florin Băran, responsabil cu grupul de cateheză al parohiei Timişoara- Viile Fabric. În perioada 10 februarie – 13 martie s-au desfăşurat trei ateliere de creaţie în cadrul cărora copiii au colorat şi desenat icoane (praznice împărăteşti, sfinţi, Maica Domnului). În urma activităţii desfăşurate au rezultat peste 60 de lucrări ce au fost mai apoi expuse în pridvorul bisericii parohiale timp de 10 zile, iar în Duminica Sfintei Cruci s-a organizat o expoziţie cu vânzare. În cadrul acestui eveniment, credincioşii parohiei au putut achiziţiona desenele copiilor. Cu resursele financiare dobândite în urma acestei expoziţii s-au tipărit 1500 de pliante ce au fost împărţite credincioşilor şi elevilor din cartier. Activităţile proiectului au continuat în săptămânile Postului Mare, prin împărtăşirea a peste 600 de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 „Sfânta Maria” şi a copiiilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 20 din cartier. În cadrul „Săptămânii Altfel” copiii din grupul de cateheză au vizitat Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 20, unde au susţinut un recital de poezii, specifice Sfintelor Paşti şi au colorat icoane alături de colegii lor mai mici. În urma activităţilor desfăşurate cea mai mare reuşită o constituie împărtăşirea cu Sfintele Taine a elevilor de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 „Sfânta Maria” şi a copiiilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 20. Totodată, prin realizarea pliantului, s-a reuşit apropierea credincioşilor de sfintele taine făcându-i să înţeleagă importanţa şi necesitatea acestora în viaţa fiecărui om.

 Timisoara- Viile Fabric Timisoara- Viile Fabric (1) Timisoara- Viile Fabric (2) Timisoara- Viile Fabric (3) Timisoara- Viile Fabric (5)Timisoara- Viile Fabric (8) Timisoara- Viile Fabric (6) Timisoara- Viile Fabric (7)

Comments are closed.