Aniversarea Universităţii de Vest din Timișoara

DSC_0419Universitatea de Vest din Timişoara a organizat în perioada 19-24 mai o serie de manifestări şi evenimente dedicate aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea instituţiei. În cadrul acestora, au fost ilustrate principalele realizări pe plan academic, cultural și științific ale universităţii timişorene, de-a lungul celor 7 decenii de existenţă.

Manifestările dedicate aniversării Universităţii de Vest au fost încununate vineri, 23 mai, cu un moment festiv, desfăşurat în Aula „ Ioan Curea” în prezenţa a numeroase oficialităţi centrale, locale şi judeţene şi a profesorilor şi studenţilor de la cele 11 facultăţi din cadrul universităţii. Din partea Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar eparhial.

În deschiderea evenimentului Prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul universităţii, a vorbit despre semnificaţia deosebită a acestui moment pentru întreg corpul didactic al instituţiei, cât şi pentru cei 18.000 de studenţi ai acesteia.

În continuare, au luat cuvântul reprezentanţi ai mai multor instituţii naţionale, judeţene şi locale, invitate să ia parte la sărbătoarea universităţii timişorene. Apoi, a avut loc lansarea albumului „ Proiectul 5060: Universitatea de Vest din Timişoara”  şi decernarea titlului de Doctor Honoris Causa dl. Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii.

DSC_0403 DSC_0396 DSC_0411 DSC_0405

 

Comments are closed.