Asociaţii bisericeşti din Arhiepiscopia Timişoarei

ASOCIAŢIA STUDENŢILOR CREŞTINI ORTODOCŞI ROMÂNI – filiala Timişoara – există de la data de 26 mai 1990 şi desfăşoară activităţi misionare în rândul studenţilor, prin următoarele acţiuni: întâlniri de rugăciune în paraclisul mitropolitan din incinta Colegiului C.D. Loga (Bdul. C.D. Loga Nr 5), conferinţe pe teme spirituale, participarea la sfintele Liturghii oficiate la spitalele din oraş, şi la parohii din eparhie, organizarea de tabere creştine la mănăstirile Oaşa şi Poşaga din eparhia Alba-Iuliei, ş.a. Tinerii au o bogată activitate cultural-misionară ce poate fi urmărită pe adresa: https://www.facebook.com/ascor.timisoara/about

Activitate:
Luni-Vineri, 19-20:00: Seara de rugăciune la Sediul ASCOR de pe Strada Zugrav Nedelcu, nr 5. (lângă Tipografia Partoș, între Piața Sfânta Maria și Piața Mocioni/Sinaia).

LIGA TINERILOR CREŞTINI ORTODOCŞI ROMÂNI – filiala Lugoj – există din anul 1993, desfăşurând acţiuni de misiune în rândul tinerilor. Activitatea corului “Osana” constă în participarea la sfintele Liturghii de pe raza Lugojului şi la vizitele arhiereşti din protopopiat. Catehezele se ţin la sediul asociaţiei din incinta protopopiatului, în cadrul cărora se discută probleme specifice tinerilor ataşaţi Bisericii. Organizarea de concerte caritative, legături cu copiii din centrele de plasament ale Lugojului, colaborarea cu asociaţia “Caritas” din Lugoj, sunt alte activităţi curente ale Ligii lugojene.

OASTEA DOMNULUI – este o asociaţie de misiune laică ce funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod, care îndată după Revoluţia din 1989 a reactivat-o la nivel naţional. La Timişoara, fraţii ostaşi se întâlnesc îndeosebi Duminica după-masa.
Filiale ale Oastei Domnului funcţionează la mai multe parohii din Timişoara şi din judeţ.

SOCIETATEA FEMEILOR CREŞTIN-ORTODOXE DIN TIMIŞOARA – a luat fiinţă în anul 2005 cu sprijinul Centrului eparhial. Membrele asociaţiei desfăşoară periodic întâlniri în cadrul lor ţinându-se scurte programe artistice cu elevii de la şcoli şi dezbateri spirituale şi culturale. O activitate de bază este implicarea prin ajutor moral, material şi spiritual în sprijinul celor aflaţi în îngrijirea Spitalului de psihiatrie din Jebel şi a deţinuţilor din Penitenciarul Timişoara.

Comments are closed.