Atelier de formare în cadrul proiectului “Alege Şcoala!”

Luni şi marţi, 11-12 aprilie, 10 preoţii din protopopiatul Deta au participat la sesiunea de formare în cadrul Proiectului „Alege Şcoala!”.

Întâlnirea a avut ca scop dezvoltarea capacităţii preoţilor pentru a putea contribui la prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi la prevenirea delincvenţei juvenile prin dezvoltarea la nivel parohial a unor soluţii alternative de tip „şcoala de duminică”. Printre temele prezentate se numără şi: Asumarea vocaţiei de părinte în familie; Drama abandonului şcolar. Reflecţia şi soluţia pastorală a Bisericii; Metode practice de educaţie religioasă în parohie, etc.

Peste 1134 de copii din Arhiepiscopia Timişoarei, atât din mediul rural, cât şi urban, cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, vor beneficia de sprijin pentru a nu abandona şcoala. În afară de participarea la „Şcoala de duminică“, copiii vor lua parte la concursuri şi tabere de creaţie cu caracter educativ şi catehetic, ei urmând să fie selectaţi după criterii bine stabilite.

Acest proiect se desfăşoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, fiind implementat de Fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului.

Proiectul se încadrează în linia de finanţare a proiectelor strategice nr. 61, „A doua şansă în educaţie”, axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.2 „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Sesiunea de formare a fost susţinută de Pr. Sorin Lungoci, formator în cadrul proiectului şi de Gabriel Iordache, coordonator din partea organizaţiei World Vision România.

Leave a Reply