Duminica Floriilor la catedrala mitropolitană

De praznicul „ Intrării Domnului în Ierusalim” catedrala mitropolitană din Timişoara s-a arătat a fi neîncăpătoare pentru miile de credincioşi veniţi în număr mare la slujba de „florii”, săvârşită de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii numeroşi credincioşi au primit împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, dorind a intra astfel în Săptămâna Mare, a Patimilor ,uniţi cu Hristos şi întăriţi în credinţă şi fapte bune.

În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a făcut o scurtă tâlcuire a pericopei evanghelice citite cu ocazia marelui praznic, din Evanghelia după Ioan cap 12, 1-18, unde este istorisită intrarea smerită, dar în acelaşi timp triumfală a Mântuitorului în cetatea Îerusalimului.

Totodată, Ierarhul a subliniat faptul că prin obiceiul îndătinat de a duce de sărbătoarea Floriilor ramuri de salcie la biserică spre a fi binecuvântate, credincioşii se aseamănă copiilor şi oamenilor care l-au primit cu dragoste şi bucurie pe Mântuitorul Hristos, strigând „Bine este cuvântat cele ce vine întru numele Domnului”.
În final, Preasfinţia Sa a transmis tuturor credincioşilor binecuvântarea şi dragostea părintească a Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredinţându-i de toată purtarea de grijă a Întâistătătorului lor.

După oficierea Sfintei Liturghii toţi credincioşii au primit ramuri de salcie, special pregătite de preoţii şi diaconii catedralei mitropolitane şi binecuvântate în cadrul slujbei de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul.

Răspunsurile liturgice au fost date de corala catedralei, condusă de P.On. Părinte Dan Dragomir.

Leave a Reply