Procesiunea Floriilor organizată la Timişoara

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, Parohia Ortodoxă Română Timişoara-Iosefin în colaborare cu Asociaţia “ Oastea Domnului”, Societatea Femeilor Creştin-Ortodoxe din Timişoara şi Asociaţia ALTAR a revoluţionarilor din Decembrie 1989, a organizat în premieră astăzi, 16 aprilie, începând cu ora 17:00, procesiunea floriilor.

La procesiunea organizată în ajunul praznicului “ Intrării Domnului în Ierusalim” au participat enoriaşii parohiei Iosefin, dar şi credincioşi de la alte parohii timişorene, acest eveniment fiind organizat în premieră în Arhiepiscopia Timişoarei.

Procesiunea a debutat din faţa bisericii parohiale cu hramul ” Naşterea Maicii Domnului” şi a continuat pe străzile din jurul lăcaşului de cult. În cadrul acesteia, credincioşii, cu ramuri de salcie şi icoane în mâini, alături de soborul de preoţi au cântat imnuri si pricesne specifice praznicului.
Totodată, au avut loc opriri pentru a fi rostite ectenii şi rugăciuni speciale, de binecuvântare şi mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra credincioşilor bănăţeni.
La finalul procesiunii, toţi cei prezenţi s-au întors la biserica parohială, unde soborul de preoţi şi diaconi a săvârşit slujba vecerniei urmată de Litie.
Evenimentul s-a dovedit a fi unul cu totul special. Toţi credincioşii participanţi la procesiunea “Floriilor” s-au arătat deosebit de impresionaţi, prin această acţiune asemănându-se celor care L-au primit în Ierusalim cu stâlpări şi ramuri pe Hristos, cântând: ”Binecuvântat este cel ce vine întru numele Domnului”.

Leave a Reply