Binecuvântare arhierească pentru pelerini la Izvorul lui Miron

DSC_0227                          DSC_0220

În fiecare an, Mănăstirea Româneşti din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei, cunoscută de bănăţeni ca “ Izvorul lui Miron”, în amintirea ctitorului ei, Patriarhul Miron Cristea sau “Balta caldă”, datorită bazinului cu apă termală din incinta ei, îşi sărbătoreşte în Vinerea Luminată unul dintre hramuri.

Şi de această dată, la praznicul Izvorului Tămăduirii, zeci de credincioşi bănăţeni şi-au îndreptat paşii spre aşezământul de la poalele munţilor Poiana Ruscă pentru a participa la sfintele slujbe de hram. Bucuria pelerinilor a fost încununată de prezenţa în mijlocul soborului slujitorilor a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Ierarhul a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în paraclisul de vară al mănăstirii, înconjurat de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi de la mănăstirile şi parohiile învecinate, în frunte cu pr. Bujor Păcurar, Protopopul Făgetului şi Ierom. Nectarie Arvai, stareţul mănăstirii. După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa, împreună cu preoţii şi credincioşii prezenţi, s-au deplasat la izvorul din curtea mănăstirii, unde a fost oficiată slujba Aghesmei Mici, potrivit obiceiului de la această mănăstire. La sfârşitul slujbei, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a transmis tuturor celor prezenţi, precum şi obştii monahale, binecuvântarea şi dragostea părintească a Întâistătătorului lor, Înalt Preasfinţitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral “Theoforos” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac.dr. Ion Alexandru Ardereanu. În final, cu toţii au luat parte la o agapă frăţească oferită de vieţuitorii mănăstirii. Hramul principal al mănăstirii este prăznuit la 20 iulie, de sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul.

DSC_0248 DSC_0169 DSC_0172 DSC_0177 DSC_0182 DSC_0187 DSC_0192 DSC_0194 DSC_0201 DSC_0211 DSC_0220 DSC_0221 DSC_0226 DSC_0227 DSC_0229 DSC_0236 DSC_0240

Comments are closed.