Concurs județean de pictură cu tematică religioasă

DSC_0040 DSC_0047

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae Corneanu şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Episcop-vicar Paisie Lugojanul, astăzi, 26 aprilie la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 30 din Timişoara a avut loc Concursul judeţean de pictură cu tematică religioasă închinat marelui praznic al Învierii Domnului.

 Evenimentul, ajuns la cea de-a X-a ediție, a adunat elevi ai claselor I-XII, selecţionaţi de profesorul îndrumător din fiecare şcoală participantă. Tematica concursului a fost Viața Mântuitorului în imagini: Nașterea Domnului, Botezul, Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, Cina cea de Taină, Patimile și Învierea Domnului, Înălțarea la cer și Minunile Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Elevii participanți și-au adus cu ei ustensilele necesare (tempera, pensule, pahar pentru apă) pentru executarea unei lucrări în cadrul concursului într-un timp de două ore (clasele I – IV) și trei ore (clasele V-XII). Din partea Arhiepiscopiei Timişoarei a participat pr. Sorin Lungoci, consilier la Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul, iar din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş a fost prezentă prof. Daniela Buzatu, inspector de Religie. În evaluarea lucrărilor de pictură juriul a ținut cont de creativitatea, originalitatea și imaginația elevilor, precum și de unitatea compozițională, nivelul însușirii tehnicii de lucru și expresivittaea liniei, formei și culorii. Lucrările executate în concurs, vor rămâne în expoziţia Şcolii nr. 30 din Timişoara.  Prin acest concurs organizatorii au avut în vedere dezvoltarea creativității în rândul elevilor prin promovarea valorilor creștine; cunoașterea valorilor tradiționale și afirmarea propriei identități religioase, cultural și naționale; aprofundarea de către elevia tehnicilor de lucru în picture pe hârtie; valorificarea învățăturilor Sfintei Scripturi prin artă etc.

În finalul concursului, cuprins în proiectul Creație și înnoire prin Tradiție, s-au acordat premii tuturor participanţilor, constând în diplome şi cărţi religioase, din partea Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Evenimentul a fost organizat de către Arhiepiscopia Timișoarei, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara, concursul fiind un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara.

DSC_0044

Stire TrinitasTV

DSC_0045 DSC_0046 DSC_0049 DSC_0050 DSC_0051 DSC_0053 DSC_0054 DSC_0055 DSC_0056

Comments are closed.