Binecuvântarea bisericii din Cutina

DSC_3754

În Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Cutina, Protopopiatul Făget. Aici, Ierarhul a fost întâmpinat de un sobor format din preoţi şi diaconi de la mai multe parohii învecinate, în frunte cu pr. Bujor Păcurar, protopopul Făgetului, protos. Matei Buliga, stareţul Mănăstirii Dobreşti şi pr. Daniel Escariu, parohul bisericii.

Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba de binecuvântare a sfântului locaş cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, ridicat în anul 1899, la care au fost întreprinse mai multe lucrări de renovare. Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată în prezenţa fiilor duhovniceşti ai parohiei şi a unui număr mare de credincioşi din localităţile învecinate, precum şi a reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene din zonă. În cadrul slujbei, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a hirotesit întru iconom stavrofor pe pr. paroh Daniel Escariu, drept răsplătire pentru activitatea pastoral-misionară desfăşurată în cei peste 10 ani de vrednică slujire a Sfântului Altar.

În cuvântul adresat celor prezenţi, Ierarhul a subliniat importanţa participării la Sfintele Taine ale Bisericii, precum şi rolul esențial al credincioşilor în activitatea pe care părintele lor duhovnicesc, preotul, are datoria de a o împlini în sânul parohiei încredinţate spre păstorire. În acest sens, Preasfinţia Sa a arătat că cinstea acordată unui slujitor al Sfântului Altar, prin dăruirea de ranguri şi distincţii, oglindeşte vrednicia întregii comunităţi, a întregii Biserici din acel loc.

După slujbă, pr. paroh Daniel Escariu a mulţumit Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul pentru bucuria de a sluji împreună la sărbătoarea bisericii din Cutina și a transmis Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae gândurile de mulţumire şi dragoste filială a enoriaşilor acestei parohii.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral „Theoforos” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. Ion Alexandru Ardereanu.

DSC_3788 comunicat 001 DSC_3774 DSC_3778 DSC_3779 DSC_3784 DSC_3785

Comments are closed.