Apariţie de carte la Editura „Învierea“ a Arhiepiscopiei Timişoarei

La Editura “Învierea” a Arhiepiscopiei Timişoarei a apărut volumul intitulat “Scrisori pastorale”, care cuprinde pastoralele de Crăciun şi de Paşti ale Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, din ultimii zece ani.

Lucrarea reprezintă o continuare a volumului “Popasuri duhovniceşti. De la Crăciun la Paşti”, apărut în anul 2001 la editura eparhială şi care conţine scrisorile pastorale ale Întâistătătorului Banatului, de la alegerea în scaunul de Episcop al Aradului, respectiv Mitropolit al Banatului, şi până în anul 2001.

Pastoralele publicate au fost revăzute şi adaptate necesităţii de a fi strânse într-un volum, eliminându-se obişnuitele formule introductive, cât şi cele de încheiere.

În paginile de început ale volumului, Înalt Preasfinţitul Mitropolit Nicolae menţionează: “Având ecouri pozitive din partea preoţilor şi credincioşilor, m-am decis să încredinţez tiparului o nouă serie de pastorale, aparţinând ultimilor zece ani, care vor apărea acum sub titlul “Scrisori pastorale”, grupate pe două teme principale, Naşterea Domnului sau Crăciunul şi Învierea Domnului sau Paştile. Astfel, au rezultat 20 de texte cărora le-am formulat titluri generice şi care pot fi regăsite în paginile care urmează. Conştient de misiunea arhiereului de a propovădui Evanghelia Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cu timp şi fără timp, aş dori ca şi volumul de faţă să fie un semn al dragostei părinteşti pentru toţi fiii şi fiicele duhovniceşti, însoţit de îndemnul de a spori mereu în dreapta credinţă şi de a înfăptui cele bineplăcute înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor”.

Volumul “Scrisori pastorale” poate fi achiziţionat de la magazinul de cărţi şi obiecte bisericeşti de la Catedrala mitropolitană şi Librăria “Diecezană”, din strada Alba Iulia nr. 2, lângă Teatrul German din Timişoara.)

Comments are closed.