Slujire arhierească în parohia Utvin, protopopiatul Timişoara I

Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a oficiat Sfânta Liturghie sâmbătă, 18 iunie, în biserica cu hramul „ Adormirea Maicii Domnului”, a parohiei Utvin, din cadrul protopopiatului Timişoara I.
Ierarhul a fost întâmpinat la orele dimineţii de soborul de preoţi şi diaconi în frunte cu pr. Paroh Ovidiu Cucer, precum şi de numeroşi credincioşi.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia sa a hirotonit în treapta preoţiei pe diaconul Ioan Radu Meşter, numit preot pe seama bisericii „ Naşterea Maicii Domnului” a parohiei Comeat, din cuprinsul protopopiatului Timişoara II.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „ Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei.
În finalul slujbei, Ierarhul a transmis credincioşilor parohiei Utvin binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, iar celui nou hirotonit să-i ajute Bunul Dumnezeu ca în dragoste, cinste şi sfinţire să slujească la sfântul Altar până la sfârşitul vieţii sale.
În final, părintele paroh în cuvântul rostit a menţionat :
„Mulţumim Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit pentru toată dragostea sa părintească şi purtarea de grijă faţă de credincioşii parohiei Utvin, şi Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul pentru slujirea în mijlocul nostru, fapt ce a făcut din această zi obişnuită de sâmbătă, o adevărată zi de sărbătoare”.
Parohia Utvin cuprinde 357 familii cu 975 credincioşi ce au ca părinte duhovnicesc pe pr. Ovidiu Cucer. Slujbele religioase sunt oficiate în biserica parohială cu hramul „ Adormirea Maicii Domnului” zidită în anul 1714.

Comments are closed.