”Cântecele Sfintelor Paști” în Parohia Ghiroda Veche

     Sâmbătă, 21 aprilie a avut loc la Biserica ortodoxă din localitatea Ghiroda evenimentul cultural religios intitulat generic ”Cântecele Sfintelor Paști” ajuns la cea de-a XI –a ediție. Întâlnirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de un ales sobor de preoți în frunte cu părintele Mermeze Ioan, parohul bisericii. Au participat corurile ortodoxe din Toraku Mare (Serbia), dirijat de George Jurca, delegația fiind condusă de protopopul Petru Drăghicescu și preotul Cristian Popi, corul bisericii Curtici din Arad, dirijat de Volosciuc Gheorghe, corul bisericii din Giroc, dirijat de Codruța Tomescu, corul Protopopiatului și Liceului I. Drăgălina din Oravița dirijat de preotul Petru Boru, corul bisericii din Giarmata Vii, alături de părintele Vasile Suciu și corul bisericii din Ghiroda dirijat de Alexandru Cena.

Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a fost delegat părintele protopop Mircea Szilagyi, din Protopopiatul Timișoara II, care a transmis binecuvântarea ÎPS Nicolae și salutul Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

 Partea a doua a întâlnirii s-a constituit din spectacolul de dansuri și cântece populare susținut de Ansamblul ”Cununa Timișului” împreună cu soliștii: Denisa Sârboaica, Remus Vălungan, Dan Necșa, Georgiana Necșa, Ciprian Pop. Totodată, prin purtarea de grijă a părintelui paroh a fost oferită și o agapă participanților la Căminul Cultural din localitate.

Evenimentul a fost posibil prin buna colaborarea dintre Primăria comunei Ghiroda și Parohia Ortodoxă Română Ghiroda Veche.

Comments are closed.