Prezență arhierească la Lugoj

   Vineri 20 aprilie, ora 16,30 de sărbătoarea ”Izvorul Tămăduirii” PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Lugoj V – Cotu Mic din Lugoj, unde a oficiat sfințirea aghiasmei mici la Troiţa “Izvorul Tămăduirii” alături de un sobor de preoți și diaconi. Au participat credincioșii  parohiei, oficialități locale și cetățeni ai Municipiului Lugoj.

În cuvântul adresat celor prezenți Preasfinția Sa a subliniat importanța Învierii pentru noi oamenii, precum și faptul că Biserica, alcătuită din clerici și credincioși, aduce un mesaj de înnoire și oferă totodată darurile de tămăduire trupească și sufletească prin Sfintele Taine.

La final PS Paisie a adresat credincioșilor din Lugoj binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum și tradiționalul salut pascal de ”Hristos a înviat!”.

Manifestările cultural artistice au fost susţinute de soliştii de muzică populară şi ansamblul de dansuri “Lugojana” al Casei de Cultură a Municipiului, sub bagheta maestrului Puiu Munteanu.

Evenimentul a fost organizat de Protopopiatul Ortodox Lugoj, împreună cu Parohia “Sf. Ioan Botezătorul” din Cotu Mic, Primăria şi Consiliul Local Municipal Lugoj.

 

Comments are closed.