Cea de-a 18-a întâlnire dintre preoţi şi profesori de religie în Arhiepiscopia Timişoarei

În această perioadă la Casa de Cultură din Giarmata, s-a desfăşurat întâlnirea pe grupe a preoţilor şi profesorilor de religie, ultima din totalul celor 18 programate în acest an. La această întâlnire gazdele au fost părinţii: Ştefan Marcu şi Sorin Vasiu, ambii responsabili cu activitatea catehetică la nivelul protopopiatului Timişoara II, precum şi domnul Ing. Virgil Bunescu, primarul Comunei Giarmata.

Această întâlnire de lucru face parte dintr-un proiect mai amplu de intensificarea proiectelor de catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei. Întâlnirea a reunit 17 preoţi şi 6 profesori de religie şi a adus în atenţie importanţa educaţiei religioase în vederea formării caracterului creştin la elevi. Totodată s-a accentuat necesitatea intensificării colaborării preoţilor cu profesorii de religie, pentru o mai bună organizare a activităţilor şi proiectelor ce le vor desfăşura împreună. Un spaţiu aparte a fost alocat sublinierii necesităţii participării elevilor la Sfânta Liturghie şi împărtăşirii lor cu sfintele taine.

Între obiectivele urmărite se numără şi: eliminarea distanţei şi a dialogului precar şi sporadic dintre preot şi profesorul de religie; stabilirea unui plan de activităţi comune: Biserică – Şcoală; elaborarea de parteneriate educaţionale (termen de finalizare – maxim o săptămână de la data întâlnirii); pregătirea programului activităţilor pentru săptămâna “Să ştii mai mult, să fii mai bun!”, cu termen de depunere la secretariatul şcolilor până la data de 15 februarie 2013;  posibilitatea mediatizării activităţilor educativ-religioase pe site-ul Mitropoliei Banatului, Ziarul „Lumina”, Revista „Învierea”, Radio Trinitas, reviste şcolare, buletine parohiale etc.; informare privind desfăşurarea Concursului judeţean „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş”, ediţia a II-a.

“Aceste activităţi, organizate în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, vin să sprijine cele două mari proiecte catehetice implementate de Patriarhia Română: “Hristos împărtăşit copiilor” şi “Alege Şcoala!”. Totodată, dorim ca prezenţa preotului în şcoală şi a profesorului de religie în biserica parohială să fie mai vizibilă, pentru că educaţia religioasă are ca scop şi finalitate prezenţa tinerilor în Biserică”, a precizat pr. Sorin Lungoci, consilier pe probleme de învăţământ şi activităţi cu tinerii în cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei.

Întâlnirile dintre preoţii şi profesorii de religie din cadrul eparhiei au debutat la 9 noiembrie cu primele două grupe din Protopopiatul Timişoara II.

Comments are closed.