Concertul de colinde organizat de Cercul Profesorilor de Religie din Lugoj la a X-a ediţie

 Joi, 13 decembrie, la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” Lugoj, s-a desfăşurat festivalul ”Vestim Naşterea”, ediţia a X-a. Manifestarea a reunit corurile coordonate de profesorii Cercului de Religie Lugoj şi s-a desfăşurat în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Român Lugoj şi cu Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj. Ne-au înmiresmat sufletele, cântând frumoasele noastre colinde: Corul Şcolii Gimnaziale Tomeşti (prof. coord. Nicorici Zoica), Corul Şcolii Gimnaziale Darova (prof. coord. Ţiff Liviu), Corul Colegiului Naţional ”Coriolan Brediceanu” Lugoj (prof. coord. Bogoevici Alina), Corul Colegiului Naţional ”Iulia Haşdeu” Lugoj (prof. coord. Peia Corina), Corul Colegiului Naţional ”Iulia Haşdeu” Lugoj (prof. coord. Vasile Gondoci), Corul Şcolii Gimnaziale nr.4 Lugoj (prof. coord. pr. Şutac Sorin) şi Corul Şcolii Gimnaziale nr.2 Lugoj (prof.  coord. Radu Laurenţiu). Corul Preoţilor Protopopiatului Lugoj, dirijat de părintele Cristian Cerbu a fost invitat de onoare pentru a susţine un recital de colinde. Anul acesta corul a avut menirea să reprezinte Mitropolia Banatului la concursul festival ”Lăudaţi pe Domnul” desfăşurat la Patriahia Română. Mulţumim Preabunului Dumnezeu că ne-a învrednicit, suflet lângă suflet, să ajungem cu acest festival la ediţia a X-a. Părintele Protopop Ioan Cerbu a susţinut de fiecare dată demersurile profesorilor de Religie de la Cecul Lugoj, ”Este îmbucurător faptul că de la mic la mare încercăm să transmitem mesajul angelic pe care l-au primit păstorii în Betleem, mesaj de preamărire a lui Dumnezeu, de rugăciune, de pace, de bună înţelegere între oameni”, a spus în cuvăntul  adresat celor prezenţi, Părintele Protopop.

           Din partea Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent la întâlnire Părintele Consilier Sorin Lungoci, care a transmis binecuvântarea IPS Nicolae Corneanu Mitropolitul Banatului, şi purtarea de grijă a PS Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Timişoarei. Cuvântul de folos al părintelui consilier s-a încheiat cu întărirea sufletească, zicând: “şi de data aceasta Praznicul Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, să vă fie cu bucurie deplină, nu parţială, să vă fie cu bucurie duhovnicească, care să elimine toate neajunsurile care poate, pe alocuri, ne copleșesc. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi. Amin!”

           Profesoara Daniela Buzatu, Inspector la disciplina Religie şi reprezentantă a Inspecoratului Şcolar Judeţean Timiş a precizat: “Naşterea Domnului, ni se pare a fi, mai mult decat alte sărbători, sărbătoarea familiei creştine, sărbătoare de la care se revarsă atâta lumină şi căldură pentru familie. Mă bucur să văd la această manifestare, copii, părinţi şi bunici. Nu este alcătuire pe pământ în care să fie necesară mai multă iubire ca în familie”.

Comments are closed.