Centenarul bisericii parohiale din Remetea Mare

   În Duminica a 19-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a fost prezent în mijlocul credincioşilor parohiei Remetea Mare, din cadrul protopopiatului Timişoara II. Credincioşii parohiei au aniversat cu acest prilej împlinirea unui secol de la zidirea bisericii din anul 1911.

   Ierarhul a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „ Adormirea Maicii Domnului”, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene, precum şi a numeroşi credincioşi.

    Soborul slujitorilor a fost condus de pr. Marius Sfercoci, inspector eparhial, şi alcătuit din pr. paroh Ştefan Goanţă, pr. Vasile Ciotău slujitor al parohiei, precum şi preoţi de la parohiile învecinate.   Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „ Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu.

   După slujbă, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a binecuvântat şi sfinţit două troiţe ridicate în memoria eroilor căzuţi în timpul celui de Al-II-lea Război Mondial şi a aniversării a 100 de ani de la zidirea bisericii parohiale.

Comments are closed.