Examen pentru obţinerea gradului I în preoţie

   Astăzi, 3 octombrie 2011, la Centrul eparhial din Timişoara a fost organizat examenul pentru susţinerea lucrărilor speciale în vederea obţinerii gradului I în preoţie de către preoţii candidaţi din Arhiepiscopia Timişoarei, Arhiepiscopia Aradului şi Episcopia Caransebeşului.

   Comisia prezidată de PS Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a fost formată din profesorii coordonatori ai amintitelor lucrări şi din alte cadre didactice de la Facultatea de Teologie din Timişoara.

    Examinarea preoţilor din cele trei eparhii s-a realizat în conformitate cu metodologia pentru obţinerea gradelor profesionale de către personalul clerical nr. 1199/ 2008 aprobată de Sfântul Sinod.

   Preoţii care au elaborat lucrările pentru obţinerea gradului I în preoţie au susţinut în faţa comisiei lucrarea întocmită şi au răspuns la întrebările puse de către profesorii examinatori, fiecare profesor coordonator lecturând referatul cu privire la aceasta.

   La acest examen s-au prezentat 14 preoţi, care în final au fost apreciaţi cu note pentru lucrările întocmite şi li s-a conferit gradul I în preoţie.

De asemenea, tot astăzi s-a desfăşurat şi colocviul pentru înscrierea la gradul I în preoţie, în conformitate cu aceeaşi metodologie. La acest colocviu s-au înscris şi au fost admişi 8 clerici din Arhiepiscopia Timişoarei şi Arhiepiscopia Aradului.

   Fiecare dintre aceştia a prezentat în faţa comisiei tema ce o va trata ca lucrare de grad, planul lucrării şi bibliografia ce va fi folosită.

  În final aceştia au fost admişi, urmând ca până sfârşitul lunii august 2012 să prezinte la Centrul eparhial lucrarea pentru gradul I în preoţie.

Comments are closed.