Patru ani de slujire ca Patriarh a Preafericitului Părinte Daniel

   Se împlinesc astăzi, 30 septembrie 2011, patru ani de când Preafericitul Părinte Daniel a fost întronizat ca Arhiepiscop al Bucureştilor, Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, Locţiitor al Tronului Cezareei Capadociei şi Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

   Cu ocazia acestui moment aniversar, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Alături de Patriarhul României au slujit mai mulţi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un cuvânt celor prezenţi în care a adus mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra ierarhilor membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, asupra clerului şi credincioşilor noştri dreptmăritori”.

   Evenimentul dedicat împlinirii a patru ani de la întronizarea în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a Preafericitului Părinte Daniel a continuat cu un moment festiv în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, la care au participat ierarhi, membri ai Sfântului Sinod şi oficialităţi centrale şi locale.

   A fost prezentat un film documentar realizat de Televiziunea TRINITAS a Patriarhiei Române care prezintă lucrările de execuţie din ultimul an ale Catedralei Mântuirii Neamului.

    Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a rostit un cuvânt de binecuvântare în care a mulţumit tuturor celor care au transmis mesaje de felicitare, precum şi celor care au contribuit la organizarea acestui moment.

   În data de 12 septembrie 2007 Preafericitul Părinte Daniel a fost ales de către Colegiul Electoral Bisericesc în funcția de Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române și Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei.

Întronizarea s-a făcut duminică, 30 septembrie 2007, devenind astfel al şaselea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: basilica.ro

Comments are closed.