Pelerinaj la mănăstirile din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

   Centrul de pelerinaje “Partoş” al Mitropoliei Banatului organizează în perioada 12- 16 octombrie un pelerinaj la mai multe mănăstiri din cuprinsul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. În ziua de 14 octombrie, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, grupul de pelerini bănăţeni va participa la slujbele religioase de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

   Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, Centrul de pelerinaje „ Partoş” organizează lunar o serie de pelerinaje la cele mai reprezentative mănăstiri şi biserici din întreg cuprinsul Patriarhiei Române. Programul propus credincioşilor bănăţeni pentru luna octombrie cuprinde un circuit la peste 20 de obiective religioase din judeţele Neamţ, Suceava şi Iaşi. Dintre acestea amintim mănăstirile, Bistriţa, Văratec, Agapia, Sihăstria, Secu, Petru Vodă, Neamţ, Voroneţ, Humor, Dragomirna, Putna, Suceviţa, Moldoviţa.

În cadrul pelerinajului, credincioşii vor participa vineri, 14 octombrie, la slujbele religioase oficiate la catedrala mitropolitană din Iaşi, în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

    Pe întreg parcursul pelerinajului, credincioşii vor fi însoţiţi de un preot delegat de Arhiepiscopia Timişoarei, care le va asigura asistenţă spirituală şi îi va familiariza cu locurile, mănăstirile şi celelalte obiective. În cursul celor cinci zile, credincioşii vor fi cazaţi mai întâi, la Mănăstirea Izvorul Mureşului, din jud. Mureş, iar apoi, l mănăstirile Petru-Vodă, Miclăuşeni şi Pojarata, unde totodată, vor servi  micul dejun şi cina.

    Credincioşii care doresc să participe la pelerinajul organizat de Mitropolia Banatului, se pot adresa pentru mai multe informaţii la sediul de la Centrul Eparhial din Timişoara, de pe strada C.D. Loga nr. 7, precum şi la următoarele adrese de contact: tel. 0754049760 sau e-mail: office.partos@yahoo.com.

Comments are closed.