Comunicat

Arhiepiscopia Timişoarei are are bucuria de a vă invita în zilele de 14 şi 15 decembrie la o serie evenimentele cultural-artistice închinate apropiatului praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, organizate înpreună cu mai multe parohii timişene şi instituţii de învăţământ şi cultură din oraşul nostru.

 Programul manifestărilor este următorul:

Sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 9:00 la Colegiul Naţional “Ion Vidu” din Timişoara va debuta concursul de datini şi obiceiuri organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş. La acesta vor lua parte grupuri corale de tineri conduse de profesorii de religie şi muzică de la şcolile din judeţul nostru.

În seara aceleiaşi zile, de la ora 18:00, în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara va avea loc deschiderea tradiţionalului regal de colinde intitulat “Festivalul muzicii sacre”. Acesta se va desfăşura pe parcursul a două zile şi va întruni zeci de formaţii corale din oraşul nostru, de la coruri de copii şi până la coruri profesioniste. Arhiepiscopia Timişoarei va fi reprezentată la eveniment de corul “Epifania” al Protopopiatului Timişoara I şi de corul “Teofora Dacica” al Parohiei Timişoara-Dacia.

Duminică, 15 decembrie, de la ora 12:00, la biserica parohiei Giroc, din protopopiatul Timişoara I, se va desfăşura concertul coral “Cu noi este Dumnezeu”, realizat în colaborare cu Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş. La eveniment vor participa mai multe coruri bisericeşti parohiale din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Tot duminica, de la ora 17:30,  la Catedrala mitropolitană din Timişoara va avea loc un concert de colinde susţinut de Grupul Brădăţelul din Şieu, judeţul Maramureş. În  continuare, de la ora 18:00,  copiii din centrele de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş vor susţine tradiţionalul concert de colinde în cinstea marelui praznic al Naşterii Domnuluiu şi în memoria tinerilor ucişi în revoluţia din Decembrie 1989. Cu acest prilej, cei peste 170 de copii vor primi din partea Arhiepiscopiei Timişoarei pachete constând în dulciuri şi alimente.

Cu aleasă preţuire  vă aşteptăm să petrecem aceste clipe de sărbătoare împreună, ascultând colindul sfânt şi bun adus cu multă dăruire şi dragoste de aceşti colindători, vestitori ai venirii în lume a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Comments are closed.