Concert de colinde la Timişoara

Stire video - TrinitasTv

Miercuri, 11 decembrie, de la ora 17,30, la Sala Filarmonicii Banatul din Timişoara s-a desfăşurat un Concert de Colinde pregătit cu multă dăruire de copiii de la Grădiniţa „Troiţa” şi elevi ai Şcolii ortodoxe „Sfântul Antim Ivireanul”. La întâlnirea de suflet, realizată de educatorii şi învăţătorii copiilor,  au luat parte preoţi, părinţi şi prieteni ai copiilor, care care s-au bucurat de colindele şi scenetele legate de Naşterea Domnului în care cei mici au fost protagoniştii principali.

 Din partea Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent la eveniment pr. Zaharia Pereş, consilier cultural, care a subliniat bucuria sărbătorii Naşterii Domnului şi a colindelor, care este prezentă în sufletele celor mici.  Un mesaj important privind calitatea învăţământului Şcolii Sf. Antim Ivireanul a venit din partea inspectoarei de religie Daniela Buzatu, care a apreciat implicarea colectivului profesoral în buna desfăşurare a evenimentului, precum şi  colaboarea ce există între Inspectorat ci şcoală.  Toţi care au pregătit acest frumos eveniment, legat de vremea colindelor, vin în întâmpinarea sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos după puterea lor, cu ceea ce au mai frumos: suflet curat, voci cristaline şi colinde autentice.  Copiii au prezentat scenete legate de Naşterea Domnului şi au fost cântate colinde, de unde s-a putut observa valoarea celor două proiecte educaţionale pentru Biserică. Repertoriul colindelor a fost îmbogăţit de copiii celor două unităţi prin colinde în limba germană. Nu în ultimul rând, seara a fost înmiresmată de cântarea colindelor de către grupul psaltic timişorean „Sfântul Cosma Melodul”. Toti copiii prezenti la eveniment au avut parte de o surpiza dulce, iar susţinătorii sau simplii spectatori, au putut achiziţiona CD-ul cu muzică pentru copii “Ciuş, Ciuş, Măgăruş” şi Calendarul 2014 inspirat din activitatea celor două unităţi de învăţământ.

Grădiniţa „Troiţa” şi Şcoala „Sfântul Antim Ivireanul” oferă copiilor o educaţie creştină temeinică în care se împletesc armonios formarea caracterului cu competenţele care trebuiesc dobândite. Copiii sunt învăţaţi să deprindă o conduită de viaţă armonioasă chiar începând de la modul în care se hrănesc. Pregătirea elevilor se realizează în lumina valorilor ortodoxe, după învăţăturile Sfinţilor Părinţi şi după modelul parohial de comuniune: dragostea faţă de Dumnezeu, iubirea de aproapele, ascultarea faţă de părinţi şi promovarea învăţării centrate pe elev. Evenimentul a fost posibil prin implicarea Asociaţiei Pro Logos şi a Arhiepiscopiei  Timişoarei.

Comments are closed.