Festival concurs de colinde la Timişoara

Stire video-TrinitasTv

La Timişoara s-a desfăşurat astăzi cea de-a XIV-a ediţie a festivalului concurs intitulat “Colinde şi datini de Crăciun”. Evenimentul, devenit deja tradiţie în oraşul de pe Bega, a întrunit şi în acest an peste 60 de grupuri de colindători şi formaţii corale, de la şcolile din judeţul Timiş. Organizat de Arhiepiscopia Timişoarei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, festivalul a cuprins mai multe secţiuni, în cadrul cărora elevii au susţinut, atât recitaluri de colinde, scenete religioase, precum şi momente artistice  dedicate obiceiurilor şi tradiţiilor de Crăciun.

Juriul concursului a fost alcătuit din profesori de specialitate de la catedrele Religie şi Muzică. Aceştia au ţinut cont în cadrul notării de modul de interpretare a pieselor, originalitatea obiceiului tradiţional prezentat şi bineînţeles, de prezenţa scenică a micilor artişti.

Din partea Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent la eveniment, preotul Sorin Lungoci, consilier la Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, iar din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, prof. Daniela Buzatu, inspector de Religie şi prof. dr. Dan Băcilă, inspector de Muzică.

Comments are closed.