Concurs de reviste şcolare religioase la Timişoara

       Vineri, 8 iunie, la Liceul “ Jean Louis Calderon” din Timişoara s-a desfăşurat cea de-a XI-a ediţie a Concursului judeţean de reviste şcolare de religie.

Evenimentul a întrunit profesori de religie de la mai multe şcoli timişene, care au participat cu publicaţiile religioase editate cu ajutorul elevilor, pe marginea subiectelor dezbătute în cadrul orelor de religie. Concursul s-a desfăşurat în prezenţa pr. Prof. Dorinel Săvescu, inspector de religie în cadrul ISJ Timiş şi prof. Tănase Luana, director adjunct al Liceului „ Jean Louis Calderon”. Din partea Arhiepiscopiei Timişoarei a aparticipat la eveniment, pr. Zaharia Pereş, consilier cultural la Centrul eparhial.

Cele aproximativ 20 de reviste participante au fost jurizate de o comisie alcătuită din profesori de specialitate. Premiile au fost acordate pentru mai multe  secţiuni, Reviste şcolare religioase, Reviste şcolare religioase înregistrate cu ISSN, Reviste şcolare cu secţiune religioasă şi Foi volante religioase.

Astfel, la secţiunea „ Reviste şcolare religioase” premiul I a fost acordat revistei „ Lumină lină”, coordonată de prof. Otilia Bichiş, de la Liceul „  Jean Louis Calderon” din Timişoara, premiul II a fost acordat revistei „ Hristos, prietenul copiilor”, coordonată de prof. Ana Usca, de la Şcoala Generală nr 25 din Timişoara, iar premiul III a fost acordat revistei „ Iisus Hristos în şcoală”, coordonată de prof. Floare Ardelean, de la Şcoala Generală „ Martin Şuboni” din Jebel. La secţiunea „ Reviste şcolare religioase înregistrate cu ISSN” premiul I a fost acordat revistei „ Copilul, candelă nestinsă”, coordonată de prof. Simona Franciscov, de la Şcoala Generală nr 27 din Timişoara, premiul II revistei  „ Foaie de suflet”, coordonată de prof. Alina Florei, de la Colegiul Naţional „ C.D. Loga” din Timişoara, iar premiul III revistei „ Sfeşnicul”, coordonată de pr. Ilia Pavlovici, de la Şcoala Generală din Maşloc. La secţiunea „ Reviste şcolare cu secţiune religioasă” au fost acordate două premii,  premiul I revistei intitulate „ Caleidoscop”, coordonată de prof. Crinuţa Pârvu, de la Şcoala Generală nr 18 din Timişoara, iar premiul II revistei „ Clopoţelul”, coordonată de prof. Georgeta Precup, de la aceeiaşi unitate de învăţământ. La ultima secţiune,  „ Foi volante religioase”, au fost acordate tot două premii, astfel, premiul I publicaţiei „ Lumina credinţei”, coordonată de prof. Cosmina Peia, de la Liceul cu program sportiv „ Banatul” din Timişoara şi premiul II publicaţiei „ Lumină pentru suflet”, coordonată de prof. Miloranca Golban, de la Şcoala Generală din Giros şi Chişoda.

Premiile acordate în cadrul concursului fost puse la dispoziţie de către Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei şi au constat în cărţi, icoane şi diplome.

Comments are closed.