Concursul “Credinţă şi libertate” în Protopopiatul Făget

Vineri, 31 mai 2013, în sala de şedinţe a Protopopiatului Făget s-a desfăşurat etapa zonală a Concursului judeţean de religie “Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş” ediţia a doua. Concursul cu tema “Credinţă şi libertate” a fost strans legat de anul omagial închinat Sfinţilor împăraţi Constantin şi maica sa Elena. Acest concurs a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae, cu purtarea de grija a Preasfinţitului Părinte Episcop – vicar Paisie Lugojanul de către Parohia Ortodoxă Băteşti prin pr. Cristian Farcaş şi de Liceul Teoretic “Traian Vuia” Făget prin prof. Andraşoni Ani. La acest concurs au participat 38 de elevi de la şcolile gimnaziale din Protopopiatul Făget, precum şi elevi de la Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Făget. Alături de aceştia au fost prezenţi profesorii coordonatori şi preoţii din parohiile de care aparţin aceşti elevi. Concursul s-a desfăşurat pe grupe de vârstă şi secţiuni, elevii, fiind bine pregătiţi, şi-au prezentat lucrările în faţa juriului, rezultatele pe secţiuni fiind următoarele:

– clasele II-IV, secţiunea poezie religioasă: Locul I- Alexandra Lazăr (clasa a III-a) de la Liceul Teoretic “Traian Vuia” Făget, având coordonator pe Pr. Călin Lazar, reprezentând parohia Pietroasa.

– clasele II-IV, secţiunea desen: Locul I- Jurj Mara (clasa a II-a) de la Şcoala Gimnazială Coşava, având coordonator pe Prof. Pârvoni Veniamin.

– clasele V-VIII, secţiunea poezie religioasă: Locul I- Todor Andreia (clasa a VIII-a) de la Liceul Teoretic “Traian Vuia” Făget, având coordonator pe pr. Ioan Jurj, reprezentând parohia Făget I.

– clasele V-VIII, secşiunea desen: Locul I- Leia Alina (clasa a VI-a) de la Şcoala Gimnazială “George Gârda” Mănăştiur, având coordonator pe Prof. Popa Georgeta.

– clasele V-VIII, secţiunea eseu: Locul I- Rain Loredana (clasa a VII-a) de la Liceul Teoretic “Traian Vuia” Făget, având coordonator pe Pr. Covaci Dorin, reprezentând parohia Temereşti.

– clasele IX-XII, secţiunea eseu: Locul I- Biriescu Bogdan (clasa a XI-a) de la Liceul Teoretic “Traian Vuia” Făget, având coordonator pe Prof. Andraşoni Ani, reprezentând parohia Făget.

         Concursul a fost un bun prilej de a mărturisi şi aprofunda învăţătura de credinţă a Bisericii noastre. La final, atât câştigătorii, cât şi participanţii au fost premiaţi cu iconiţe, cărţi şi diplome.

Comments are closed.