Concursul judeţean de creaţie religioasă intitulat „ Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş”

Foto: Concursul Sf Iosif cel Nou de la Partos

La Centrul eparhial din Timişoara a avut loc astăzi faza finală a concursului judeţean de creaţie religioasă intitulat „ Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş”, ajuns la ediţia a II-a. În acest an, concursul s-a desfăşurat sub genericul „ Credinţă şi libertate”, fiind dedicat Anului Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Evenimentul a întrunit 61 de elevi de la mai multe şcoli şi licee din judeţul Timiş, finalişti ai etapei zonale la cele trei secţiuni, poezie, eseu şi desen religios. Aceştia au fost însoţiţi de profesorii şi părinţii lor, precum şi de preoţii de la parohie.

Juriul a fost alcătuit din preoţi, profesori de religie şi reprezentanţi ai Centrului eparhial din Timişoara, care au ţinut cont în evaluare de originalitatea şi creativitatea participanţilor.

Concursul de creaţie religioasă a fost organizat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului şi purtarea de grijă a Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop- vicar eparhial, de către Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Timişoarei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

În final, toţi participanţii au primit  din partea Arhiepiscopiei Timişoarei diplome şi premii, constând în  cărţi de rugăciune şi iconiţe.

Câştigătorii la cele trei secţiuni sunt:

Secţiunea poezie:

cls. II-IV: Nectaria Şuca, Parohia Variaş

cls.V-VIII: Larisa Iurac, Şc. Gimnazială Sânandrei

Secţiunea desen:

cls. II-IV: Ioana Vasile, Şc. Gimnazială nr. 16 ” Take Ionescu” Timişoara

cls. V-VIII: Bogdan Bolboacă, Liceul de Arte Plastice Timişoara

Secţiunea eseu:

cls. V-VIII: Loredana Rain, Parohia Temereşti

cls. IX-XII: Gabor Tania, Parohia Gătaia

Obiectivele principale ale concursului au fost formarea virtuţilor creştine şi consolidarea deprinderilor de comportament religios- moral, precum şi a cunoştinţelor dobândite în cadrul orelor de clasă.

Direct implicaţi în desfăşurarea evenimentului au fost preoţii şi profesorii de Religie din cuprinsul eparhiei, iniţiatorul concursului fiind pr.Cristian Tomescu de la parohia Comloşu Mare, din protopopiatul Sânnicolau Mare.

Comments are closed.