Concursul ”Lăudați pe Domnul” – etapa eparhială

În biserica cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Timișoara Iosefin a avut loc duminică, 15 septembrie, de la ora 16:00, etapa eparhială a concursului național de muzică bisericească ”Lăudați pe Domnul”. Au participat formații corale din eparhia Timișoarei: corul ”Doina” din Gătaia condus de pr. Adam Rugaci, corul ”Învierea” din Foeni, dirijat de pr. Nicolae Strizu, corul ”Sfânta Maria” al parohiei Giarmata Vii condus de pr. Prof. Nicolae Belean, corul ”Teofora Dacica Timisiensis”, al parohiei Timișoara-Dacia condus de pr. Ionuț Filip și corul ”Doina Banatului” al parohiei Timișoara-Iosefin condus de prof. Nicolae Șincari.

Fiecare formație corală a încercat să aducă un plus de noutate în atenția juriului și a celor ce au participat la această etapă eparhială. Juriul a fost format din diacon Ion-Alexandru Ardereanu şi  drd. Cezar Verlan, asistenţi la Facultatea de Muzică de la Timișoara şi diacon Laurian Popa, dirijorul corului Facultății de Teologie din Timișoara.

Etapa eparhială din acest an a fost câștigată de corul ”Doina Banatului” al parohiei Timișoara Iosefin condus de prof. Nicolae Șincari, ce a impresionat și prin vestimentația tradițional românească.

Etapa mitropolitană va avea loc la catedrala din Timișoara în ziua de 6 octombrie 2013, de la ora 17,00. Corul câștigător va reprezenta Mitropolia Banatului la etapa națională, ce va avea loc la sediul Patriarhiei Române la data de 27 octombrie 2013.  

Comments are closed.