A.S.C.O.R. Timișoara lansează invitația unei întâlniri cu o personalitate distinsă și în această săptămână. Prea Cuvioșia sa, părintele arhimandrit Ambrozie Iurasov de la sfânta mânăstire Ivanovo din Rusia, vine la Timișoara cu o temă mereu în atenția creștinilor, și anume ”Despre mântuire în lumea contemporană”. Părintele Ambrozie a absolvit seminarul teologic, cât și Academia Teologică din Serghiev Posad, fiind călugăr la marea lavră a Cuviosului Serghie de Radonej, între 1965-1976. Începând din 1976 și până în 1981 spovedește credincioșii care veneau la Lavra Poceaev din Ucraina, pentru ca mai apoi să se retragă în pustie din cauza prigoanei. Părintele Ambrozie este întemeietorul mânăstirii de maici ”Intrarea Maicii Domnului în biserică”, organizatorul și duhovnicul postului de radio ”Radonej” din Moscova, dar și autor de cărți precum “Îndrumar creștin pentru vremurile de azi” și “Îndrumar de spovedanie”, publicate în mai multe limbi, printre care și limba română. În prezent părintele Ambrozie are două ascultări în cadrul Episcopiei de Ivanovo și Kinesma: președinte al Comisiei de Canonizare a noilor mucenici și președinte misiune penitenciare. Începând cu anul 2006, este director al Asociației Internaționale “Înălțarea”, ce are drept scop punerea în evidență a marilor valori ortodoxe ruse.
Întâlnirea va avea loc miercuri, 11 mai a.c., începând cu orele 19, în Aula Magna a Universității de Vest, bvd. Vasile Pârvan, nr. 4. Ca de fiecare dată, intrarea este liberă.
Conferințele ASCOR se adresează tuturor celor dispuși să sacrifice două ore din timpul lor în favoarea discuțiilor teologice, duhovnicești și le dăruiesc posibilitatea de a face lumină în nelămuririle care îi frământă, prin întrebările adresate invitaților și răspunsurile primite.
ASCOR este una dintre primele asociaţii studenţesti din ţară, cu activitate neîntreruptă din 1990, al cărei scop este promovarea credinţei creştine şi a spiritualităţii ortodoxe în mediul universitar şi preuniversitar, în duh filocalic şi în conformitate cu valorile creştine de libertate, moderaţie, bunăcuviinţă şi iubire de aproape. Totodată, ASCOR joacă un rol activ pe scena publică în ceea ce priveşte activismul civic, responsabilitatea socială, apărarea drepturilor tinerilor şi formarea lor ca viitori membri ai societăţii româneşti.